21. 6. 2010 - Další nezoubkovaná rarita ČR za statisíce - Fifinka má raritu!

31.03.2011 11:31

Není to tak dlouho co jsme informovali o jedné z největších rarit ČR. Nezoubkovaný aršík PRAGA 2008 - Spěšná pošta, který je podle posledních informací znám v 8 exemplářích. O této raritě informovala ČTK, iDnes, televize Prima a i jiné sdělovací prostředky.

Nyní je tu opět další novodobá rarita populárního sešitku Čtyřlístek - Fifinka. Opět sešitek bez průseku - tedy nezoubkovaný. Je to vůbec možné, že se naše známky tak často dostávají do oběhu nezoubkované a vytvářejí se tím rarity pro vyvolené? Tyto otázky a jim podobné si pokládají běžní sběratelé! Právem jsou znepokojeni opakující se situací.

Sešitek bez průseku Fifinka se již teď prodává za desetitisíce. Dokonce jedna nejmenovaná tuzemská aukce sešitek rozstříhala pro lepší prodejnost na menší kousky. Dvojice známek bez průseku se prodává až za 36 tisíc Kč!

Výrobní náměstek - Jaroslav Štefek z Poštovní tiskárny cenin Praha a.s., který zodpovídá za výrobu známek nám v brzké době odpoví na otázku: Jak je možné, že se tak často dostávají do oběhu rarity bez zoubkování a průseku?

 

Autor: Zdeněk Jindra