Pamětní listy s ochrannými prvky

03.03.2012 17:30

Česká pošta připravila nový produkt v oboru filatelie - Pamětní list České pošty s ochrannými prvky.

První nově provedený číslovaný Pamětní list České pošty s ochrannými prvky (mikrotext v lince, hologramový proužek), bude v prodeji od 23. Února 2011 do vyprodání zásob.

Pamětní listy budou mít výhradně průběžné číslování a cena pamětního listu je stanovena jednotně na 30 Kč.

Od čísla *000001 se již tiskne první několikatisícová emise pamětních listů – tradičních prémií ankety o Nejkrásnější známku (2010). Tiskne se ocelotiskem provedeným otiskem FDC vítězné známky pro účastníky ankety, kteří s hlasovacím kupónem zaslali i obálky se zpáteční adresou. Návazná číselná série bude pokračovat pamětními listy z „minikřtu“ Lidové architektury.

 

Pamětní list - Lidová architektura A - Soběslav 

     

 

Pamětní list - Lidová architektura E - Vsetín

Pamětní listy s ochrannými prvky budou využity také pro pamětní řady nových příležitostných razítek, a rovněž budou Českou poštou nabízeny všem pořadatelům akcí a výročí po celé ČR, kde bude příležitostné poštovní razítko používáno. Minimální objednávkové množství Pamětních listů pro různé společenské akce je 100 ks číselné řady. Konkrétní náklad bude totožný plus eventuální objednávková služba. Číselná řada emise pamětních listů bude vždy uzavřena ukončením stokusového počtu.

Všechny objednávky budou soustředěny na jednom kontaktním místě – u vedoucí filatelistické prodejny paní Marie Chábové, která bude provádět i veřejnou evidenci Pamětních listů.

Pravidelný odběr Pamětních listů s ochranným prvkem ze všech akcí České pošty si můžete objednat na poštovní adrese:

Česká pošta, s.p.
Odbor známková tvorba
Politických vězňů 2
110 00 Praha 1

nebo na e-mailu: janik.bretislav@cpost.cz.

Břetislav Janík
ředitel odboru známková tvorba
Česká pošta, s.p.