Vánoční razítka zpříjemní svátky

11.11.2011 21:26

Jako každý rok i letos připravila Česká pošta příležitostná razítka k umocnění radosti z listovních zásilek.

 

Vánoční známka "A"

Vánoční známka

Hned první doplňuje vydání poštovní známky od Dušana Kállaye, které ve středu 9. listopadu vychází pro letošní vánoční trh. Výplatní známky s hodnotou „A“ (pro tuzemský trh) vycházejí v archové úpravě a budou k dispozici na všech poštách v celé České republice.

 

Vánoční pohlednice s natištěnou známkou

Vánoční pohlednice s natištěnou známkou

    Doplňují tak již o měsíc dříve vydané obrazové vánoční pohlednice s natištěnou známkou  (shodný obraz i použití, písmeno „A“ pro tuzemský provoz. Vánoční pohlednice jsou v prodeji za 12 Kč včetně poštovní známky a jsou tak nejlevnějším papírovým pozdravem, který z České pošty můžete zaslat.

 

razítko - Anděl hrající na hudební nástroj

razítko - Anděl hrající na hudební nástroj

razítko - Tradiční vánoce v Brně

razítko - Tradiční vánoce v Brně

K této příležitosti vychází razítka s domicilem Praha 1 – „Anděl hrající na hudební nástroj“, Praha 1 od 9. do 11. 11. 2011.

Svoji dlouholetou tradici má i další poštovní razítko „Tradiční vánoce v Brně“, Brno 1 od 1. do 26. prosince 2011.

 

Každoroční záplavy listovních zásilek zvládá pošta Boží dar. Stejnojmenné razítko bude k dispozici od 1. do 23. prosince 2011.

    Novinkou letošní předvánoční doby je nové razítko „Zdravotní klaun přeje Veselé vánoce“. Bude k dispozici na největší poště Praha 1 od 5. do 22. prosince 2011.

    A stálicí je i razítko na Pražském hradě: „PF 2012, Praha 012 – Hrad“ bude v používání od 27. prosince 2011 do 2. ledna 2012 a je tak jediným vánočním razítkem, které se používá ve starém i novém roce. Důvodem je především část textu s přáním „PF 2012“.

 

(zdroj: cpost.cz)